Salsadrom - Štreber party

Dorćolski salsadrom poziva sve salserose da zajedno plešu poslednjeg dana u junu

Petak 30. jun 2017.

cover image

Udruženje građana Ritmos Del Mundo organizuje salsa veče 30. juna od 21:30, a mesto dešavanja je Dorćol Platz, poznato po promociji i organizaciji dešavanja od velikog kulturnog i umetničkog značaja. Salserosi su obrazovani, kulturni i načitani ljudi, nisu to oni štreberi iz filmova, sa velikim naočarima i garderobom koja ne odgovara nijednoj modnoj sezoni. Oni su društveno prihvatljivi svima, a njima je život radost i ples. Ovo izdanje salsadroma poziva sve svoje salserose da dođu prerušeni u autentičan primerak štrebera. Vodite računa da kostim ne ometa najvažniji razlog okupljanja - igranje salse!


Muzička podrška je DJ Monte Son. Salsa, rumba i razne koreografije, za svačije plesno čulo pozivaju na veliki podijum koji je kao stvoren za ples. Proverena ekipa koji godinama unazad kreira odličnu atmosferu na salsa sceni.


Udruženje građana Ritmos Del Mundo se bavi promocijom afro-kubanske kulture na našim prostorima kao i saradnjom sa drugim organizacijama iz ove oblasti. Članovima udruženja je obezbeđena škola salse i drugih afro-kubanskih plesova. Pored ovoga, organizuju putovanja na salsa seminare, žurke i druge događaje koji su u vezi sa kubanskom kulturom, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Podršku za svoje aktivnosti imaju od ambasade Kube u Beogradu. Pod sloganom "Život je jedan. Otplešimo ga!" orijentisani su na viziju društva koje je prihvatilo kubanske plesove kao vid izražavanja. Članovi udruženja često nastupaju na različitim takmičarskim i revijalnim događajima. Svake godine, Ritmos Del Mundo organizuje nekoliko seminara u inostranstvu uz veliki broj nastupa.