ЗАТВОРЕНО ОТВАРА СЕ У 08:00

ЗАТВОРЕНО
ОТВАРА СЕ У 08:00

Добродошли у најстарију посластичарницу у Београду, целој Србији и вероватно у читавом региону. Уникатни музеј са никада слађим експонатима на располагању постоји од давне 1851. године. Господин Мустафа Пеливановић је победио у рвачком мечу, а као награду је освојио локал код Стамбол капије. Традиција дуга готово два века је започета као прва шећерна оаза, синоним за баклаву, алву и суџук. Са бомбардовањем Београда, априла 1941. у потпуности је срушена.

Пеливан није нестао са мапе већ се преселио на нову адресу у августу исте године и наставио тамо где је стао. Култно београдско царство слатких залогаја се константно мења, развија, прати моду. Технике, састојци, људи. Нешто пролази, неко остаје. Једна чињеница је увек присутна. Овде се, уз сваку посластицу, сервира много љубави. То је тај тајни зачин због кога је сваки колач и баш свака кугла сладоледа аутентичан спектакл за чула.

Вечни колачи - кремпита, шампита, кестен пире, тулумбе, баклаве, кадаиф, алва, слатко од дуња и други укуси за сва времена су доступни у сваком тренутку. Пажљиво бираних шест врста торти су обавезни гости на сваком слављу. Палета колача ће испунити очекивања и "старе гарде" и модерног света. Ситни колачи подижу расположење на максимум већ на први поглед. Обичај који се преноси са колена на колено, долазак на сладолед у Пеливан је посебна прича. Фешта млечних и воћних кугли је београдски бренд. Ако нисте прошетали до Пеливана на сладолед, као да нисте ни били у Београду.