Концерт групе Immolation у Дому омладине

Легендарни death метал бенд наступа са одличним гостима, а организатори најављујују оригиналан звук и енегију високог напона

Четвртак 14. сеп 2017.

cover image

Бендови Immolation, Melechesh, Azarath и гости изненађења наступају 17. септембра од 20:00 у Дому омладине Београда. Велики концерт који представља аутентичан метал звук на најквалитетнији начин организују MH Concerts и Serbian Hellbangers. Карте по цени од 1.900 динара се могу набавити у Felix и Мунгос радњама и преко Eventim мреже.


Immolation бенд су основали Ross Dolan (бас гитара и вокал) и Dave Wilkinson (бубњеви) 1986. године. Прво су се представљали као бенд Rigor Mortis, међутим, две године касније мењају име. Издавачка кућа Roadrunner Records 1991. године издаје њиховм први албум Dawn of Possession са којим су далеко иза себе оставили остале метал бендове. Наредна три албума, Here in After, Failures for Gods и Close to a World Below, објављују за Metal Blade Records. Са издавачима из Француске, Listenable Records, су сарађивали до 2007. године и објавили укупно три албума: Unholy Cult, Harnessing Ruin и Shadows in the Light. Богату студијску каријеру је до сада обележило укупно 10 албума, од којих је последљи Atonement, издат у фебруару ове године за Nuclear Blast Records, вратио легендарне металце у центар музичких дешавања.


Melechesh бенд је формиран 1993. године у Јерусалиму, са циљем да повеже сирови метал звук и медитеранске мелодије. Већ наредне године постају активни широм света, а дебитни демо As Jerusalem Burns из 1995. године их одводи у андерграунд сцену. Немачка етикета Membrum Propaganda 1996. године објављује сингл под називом The Siege Of Lachish, а исте године потписују уговор за Pulverizer Records из Америке која заједно са Breath of Night Records (такође из Америке) издаје њихов први албум. Бурна али веома успешна каријера прати овај састав од самог оснивања, а музика коју стварају се описује као екстремни метал звук.


Azarath је настао 1998. године у Пољској. Бенд су основали Инферно, Бруно, Д., а убрзо им се придружио и гитариста Барт. Дебитанстки албум из 2001. године Demon Seed, и његов наставак из 2003. године, Infernal Blasting, су ове музичаре позиционирали као неприкосновене металце. Наставак успешне каријере се одвија издавањем албума Diabolic Impious Evil са којим крећу на велику светску турнеју. Албумом Praise the Beast из 2009. године обарају све рекорде и добијају позив за гостовања на водећим фестивалима Inferno Festival (Норвешка), Devilstone Fest (Литванија) and Party San Metal Open Air (Немачка) на којима су свирали концерте за памћење. Бројни наступи широм света, промене у саставу и сарадња са разним издавачким кућама у великој мери утичу на креативни рад бенда који је аутентична метал сензација са бројном верном публиком.


ПОВЕЗАНО