Централни догађај Београдског лета је иза угла

Од 22. до 25. августа Street Food "Градски" стиже на Доњи град Калемегдана, а централна тема фестивала биће упаривање хране и пива

Среда 07. авг 2024.

cover image

У једном од најлепших градских паркова, подно зидина монументалне Београдске тврђаве се одржава премијерно издање Street Food фестивала под надимком "Градски" који ће обележити београдско лето и у великом стилу затворити летњу фестивалску сезону! Фестивал почиње 22. августа од 17:00 на Доњем граду Калемегдана и трајаће све до недеље, 25. августа у 02:00, а главни улаз на фестивал налазиће се код Капије Карла VI. Улаз на фестивалски простор је наравно бесплатан за све посетиоце, а организатори најављују представљање 20 сјајних излагача београдске street food сцене - представнике различитих светских кухиња, зону са преко 50 врста пива и озбиљно добар провод какав Доњи град оправдано обећава!

Зашто баш "Градски"? Зато што је део Старог града, зато што је лоциран на Доњем граду, зато што је за градску екипу, зато што је највећи градски паб на отвореном са неколико хиљада седећих места, зато што ће окупити цео град али и зато што је "градски" бити на "Градском"!


На овом издању Street Food фестивала посетиоце очекује спектакуларна понуда уличне хране међу којима ће се пронаћи специјалитети јапанске, корејске, либанске, јамајканске, америчке, италијанске, уганданске и домаће националне кухиње са специјалитетима као што су суши, поке, дамплинзи и пролећне ролнице, шаварма и фалафел, сочни бургери од квалитетног меса, корејске палачинке и традиционални "топоки", италијанска пица наполитана али и "Chicago-style pizza", чувени "corn dog", преукусне домаће кобасице инспирисане разним националним кухињама, свима познате београдске кнедле, вирални округли кроасани и још много тога!


Посебна зона са одабраним craft пивима домаће занатске сцене одушевиће све љубитеље овог напитка од хмеља који ће посетиоци фестивала имати прилике да упаре са специјалитетима који припадају "пабовској" кухињи и култури конзумације пива. Креатори ових занимљивих занатских етикета биће на располагању посетиоцима за пружање савета о склапању најбољег укуса хране и пива као и да пруже занимљиве информације о специфичностима које носи сваки од ових занатских производа. Поред зоне са занатским пивима фестивал ће представити и одабране етикете индустријских и увозних пива које ће својим квалитетом оправдати епитет најбољих на тржишту. Сигурни смо да ћете баш у овим зонама пронаћи своју идеалну комбинацију да употпуните хедонистички ужитак који пружа "Градски"!


Музички програм који обећава више него добру забаву одвијаће се од 17:00 до 02:00. "Градски" је за премијерно издање фестивала за посетиоце припремио селекцију феноменалних бендова који обећавају сјајну свирку и незабораван провод, док је ту и подршка ди-џејева са градске клупске сцене који ће својим музичким одабиром додатно "зачинити" атмосферу.

"Градски" је друштвеноодговоран. У сарадњи са компанијом Ball Corporation и пројектом "Свака лименка се рачуна" водимо рачуна да наш град остане, у духу свог имена, онакав какав и заслужује да буде - чист и бео! Зато ће на више различитих пунктова, на фестивалу, бити постављене кутије за одлагање искоришћене алуминијумске амбалаже, а промотери и промотерке ће шетати са специјалним ранчевима у које ће посетиоци моћи да одложе искоришћене лименке.


Такође, на фестивалском простору ће бити постављена и Pixelata - уметничка инсталација сачињена од лименки коју ће осликати улични уметници, којом желимо да испиришемо присутне на рециклажу искоришћених алуминијумских лименки у циљу заштите животне средине јер еколошка свесност, уметност и добра забава јесте "Градски" дух!

Не пропусти прилику да оживиш старе успомене и да заједно створимо нове. Видимо се на Доњем Калишу од 22. до 25. августа од 17:00 до 02:00!

Више информација на https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/

Фотографије: Live Production