Дан победе у Београду

У главном граду Србије ће, као и у преко 1.000 градова бити организован свечани марш - Бесмртни пук

Уторак 07. мај 2019.

cover image

Дан победе се обележава 9. маја. И тако је од 1945. године, када је Немачка капитулирала у Другом светском рату. По 74. пут у свету, а четврти пут у Београду, главним улицама ће без политичких симбола и обелејжа шетати наследници одважних хероја и људи свесни важних порука из историје.

Бесмртни пук ће у 17:00 кренути од Спомен парка ослободиоцима Београда. Свечани марш ће се наставити Рузвелтовом и Булеваром краља Александра све до Скупштине града Београда, где ће се одржати концерт на коме ће наступити уметнички ансамбли, вокални солисти и глумци из Русије и Србије. Након концерта ће уследити пројекција српско-руског филма "Балканска међа".

Дан победе над фашизмом носи снажну поруку и подсећа да су слобода и мир круцијални за читаву планету. Преко 40 земаља сваке године обележава званичан крај Другог светског рата и капитулацију фашистичке Немачке. Русија је земља са највећим свечаним маршом, а само прошле године се на Црвеном тргу окупило више од милион људи који су заједно са председником Русије, Владимиром Путином, одали почаст жртвама. Такође, прошле године је организован најмасовнији Бесмртни пук икада у Београду. Позивају се сви грађани да дођу на величанствени скуп и понесу фотографије својих предака који су учествовали у Другом светском рату.


ПОВЕЗАНО