Карневал бродова 2018

Време је за атрактивну градску фешту. Сиђи до реке!

Недеља 19. авг 2018.

cover image

Лето, Београд и реке. На рекама бродови, чамци, глисери. Добро расположење, песма и ватромет – прави карневал. И управо тако, 14. Београдски карневал бродова одржаће се у суботу, 25. августа, на Сава променади, од Бранковог моста до моста Газела.

Ова традиционална градска манифестација почиње у 16:30 дефилеом Полицијског оркестра и наступима мажореткиња из Беле Цркве и маскотама "Арт маслачак". Од 17:00 бину заузимају Дечји културни центар Београда, Леонтина Вукомановић, Бојана Стаменов и хор "Чаролија". Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда ће свечано отворити фестивал бродова 2018. тачно у 17:30.

Централни догађај, карневал бродова почиње у 18:00, а ревијални дефиле ће трајати до 19:30. Сви који желе да провозају своје пловне објекте у оквиру манифестације је потребно да се пријаве на мејл адресу mgrce@tob.rs или путем телефона: +381 62 8852243, а најкасније до четвртка, 23. авугста.


Након завршетка фестивалске вожње, квалитетан програм се наставља на централној бини. Оперски певач Народног позоришта ће извести део "Опере на води". Забава ће се наставити уз талентоване плесне парове из градских плесних школа који ће плесати танго, Миксер бенд и гитарски трио "Балканске жице". Након доделе награде за најбоље декорисано пловило следи ватромет, а наступ бенда The Bestbeat - Beatles tribute band ће обележити крај карневала бродова.

Програм укључује и пратећи, културно-забавни програм на обали за све Београђане и њихове госте који не пропуштају аутентично градско дешавање. Квалитетна музика и забава уз реку ће додатно обогатити сасвим посебну суботу у Београду. Савски гусари и сирене су спремне, а посетиоцима остаје да припреме камере и фотоапарате и овековече овај јединствени речни карневал.