Дешавања у граду за викенд: 21-22. април 2018

Београд у априлу блиста! Предстојећи викенд је право време за одличне градске манифестације

Четвртак 19. апр 2018.

cover image

Фестивал Кухиње света се одржава 21. априла од 09:30 до 20:00 у хотелу Royal Inn. Београђани и драги гости ће уживати у дегустацији специјалитета светских националних кухиња, органских производа, зачина, меда, смотри посуђа и опреме високог квалитета.

Програм обухвата пристуство чланова бројних амбасада у Београду, гостовање познатих кувара из страних земаља и куварске радионице. Промоција здраве хране и пића је незамислива без гостију. Маја Волк, Доктор Feelgood и познати блогери ће радо поделити своја знања и искуства. Гастрономска смотра коју не би требало пропустити.

Музеј афричке уметности има посебну изложбу. Лалибела - путовање у Јерусалим Африке је смотра 24 дела вишеструко награђиване фотографкиње из Израела, Гали Тибон. Лалибела је ходочасничко средиште у Етиопији, где се налази једанаест монолитних цркава за које се претпоставља да су саграђене за време краља Лалибеле у 12. и 13. веку, а од 1978. су под УНЕСКО заштитом. Изложене фотографије у црно белој техници приказују ходочаснике у путовању, импозантне цркве и пејзаже.

Лепо време вас мами да прочистите не само душу и тело него и ормане, таване и подруме. Права прилика да са робом дођете или се са новим ситницама, које живот значе, вратите кући. У недељу, 22. априла од 11:00 до 19:00 у дворишту Дорћол плаца ће се одржати 11. Дорћолски бувљак. Допустите себи изненађења сусретима и оним must have што се на бувљаку може наћи.


Истог дана, 22. априла од 12:00 обновљени Авалски торањ слави осми рођендан. Истовремено је заказано свечано отварање новоизграђених туристичких и пословних објеката стационираних у непосредној близини. Картинг за децу, витезови и стрелци, фудбалски турнир, базар хране, пића и сувенира су само део богатог програма који ће приредити музеји, културно-уметничка друштва, компаније, домаћинства и разна удружења. Влада Републике Србије и Град Београд позивају све да дођу и уживају у сјајној слављеничкој атмосфери.