Све што вам треба је осмех

Стиже једини дан у години када се цео свет смеје. Да ли сте спремили нове шале за највећи осмех?

Субота 31. мар 2018.

cover image

Од кад је света и века, више волимо да се смејемо другима него себи. Ипак, да све буде у спортском духу, 1. април нам за то даје посебно право али и обавезу. Морате бити инспиративни, истински духовити, занимљиви и да заиста поштујете и волите онога на чији рачун једва чекате да узвикнете априлили!


Безопасне шале никако не значе да не можете бити помало и "безобразни". Добро познавање "субјекта" са којим планирате да се нашалите је преко потребно, што због успеха саме шале, што због оног после. Да, да. Оно после је у суштини најбитније. Смех онога кога сте насамарили, преварили или завели је непроцењив. Тај смех вас зближава и опушта, а многе и лечи.

Први април, као Дан шале помиње се у 14. веку у Кантерберијским причама, али су корени нешто старији. Када су годишња доба означавала почетак и крај календарске године, крајем марта се славила Нова година. Славље је трајало неколико дана, а где је славље, ту је и прилика да се веселимо и смејемо. Дан шале, 1. април, је почео званично да се слави у 16. веку и до дан данас није изгубио на популарности. У неким земљама шале се збијају до поднева, а ко се усуди да и после подне прави смицалице, зову га Априлска луда – April fool.


У Србији се људи шале скоро сваки дан, па није ни чудо што су домаће шале некад много луђе и суровије. И смех је јачи. Ипак, не претерујте, јер као што се ви спремате да неког "зезнете", иза угла вреба шала као скројена баш за вас. Априлилилили!