Шта радити у граду овог викенда - 17. и 18. март 2018

Средина месеца доноси сјајан план за активну забаву

Четвртак 15. мар 2018.

cover image

15. Београдски фестивал игре се одржава од 15. марта до 4. априла. Под слоганом "Престоница", публици ће се представити петнаест плесних ансамбала и компанија из целог света са преко 20 нових кореографских радова. Бројне радионице, мајсторски курсеви, изложбе и презентације употпуниће овогодишњу фестивалску понуду. БФИ 2018 отвара нова представа - спектакл Димитриса Папајоануа "Велики кротитељ", 15. марта од 20:00 у Сава Центру.


Плеса никад доста па се на светској танго агенди нашао и Београдски танго викенд који се одржава од 16. до 18. марта. Поред велике милонге, гости танго викенда моћи ће да науче да плешу. За активне гледаоце фестивал почиње у петак 16. марта од 22:00 у СКЦ-у наступом плесног пара Кривокапић – Ракочевић уз сет ди-џеја Darkoh.

Spring Rolls – трка са разлогом се одржава четврти пут 17. марта на Ади Циганлији, Савски насип. Трчање, дружење, забава али и помоћ терминално оболелима од рака кроз ширење идеје достојанства и подршке. Дужина стазе је 7 км, а екипе од по два члана преносе штафету. За најмлађе је организована кратка дечија трка. Учешћем на трци која има хуманитарни породични карактер, помажете у подизању свести о потребама људи погођених канцером.