Градска дешавања овог викенда: 24-25. март 2018

Први дани пролећа у знаку квалитетно проведеног времена. Изван куће

Четвртак 22. мар 2018.

cover image

Фестивал писаца се одржава од 20. до 24. марта на Дорћол плацу. Прилика да се на популаран и директан начин промовише савремена домаћа књижевност, али и да публика на трибинском програму упозна и разговара са својим омиљеним савременим српским писцима. Тридесет девет писаца у четири дана покривају готово све жанрове актуелне српске литерарне сцене, а међу њима су Драган Великић, Јелица Грегановић, Љубивоје Ршумовић, Марко Видојковић, Светислав Басара и други.

У суботу 24. марта од 17:00 Народни музеј у Београду организује стручно вођење кроз поставку Музеја Вука и Доситеја. Одлична поподневна активност. Све што нисте знали о ова два српска великана, открићете током посете. Меморијални музеј чува и квалитетно промовише богату колекцију из живота творца српског језика, Вука Караџића и Доситеја Обрадовића, првог српског министра просвете.


"Artisan Matinée" по први пут стартује у недељу, 25. марта од 14:00 у Карбону. Ако волите најфиније ручно израђене предмете, гардеробу, накит и шешире, проведите недељно поподне са пријатељима у дружењу, куповини и маштовитом, креативном амбијенту ове манифестације.