Београдски ирски фестивал 2018

Музика, култура, уметност, забава - Ирска у једној манифестацији

Недеља 04. мар 2018.

cover image

Београдски ирски фестивал 2018 се одржава шести пут од 9. до 18. марта на више локација у граду. Било да волите ирску културу, специјалитете, а нарочито музику и пиће, овај празник Ирске у Београду не треба пропустити. Доста сте се правили Енглези, ред је да мало постанете Ирци!

Од богатог програма издвајамо ирску недељу филма, кулинарски програм, колективно гледање рагби утакмице Енглеска – Ирска, бициклистичку туру уметника и тематске ноћи ирске музике уз ди-џеј импровизације на тему Thin Lizzy, Van the Man и Trad Music. Најџел Свон ће представити своје уметничке фотографије, а од позориших представа препоручујемо Confessions of an Immigrant и WTF, What are we doing here?


За музику уживо задужен је Mundy и то 10. марта од 21:00 у клубу Електропионир. Ред историје, ред литературе, уметности и спорта, закључите дегустацијом ирских пића, а нарочито пива на метар. Приче, бајке и легенде о Светом Патрику, заштитнику Ирске и Ираца, неће изостати. Поред провода за одрасле, Београдски ирски фестивал је припремио и дечији програм за похвалу. И наравно, за ову прилику из ормана извадите све комбинације зелене, беле и наранџасте, уз детелину са четири листа. Среће никад доста!