Vintage вашар и размена књига за децу из Свратишта

Дружење и размена vintage комада и књига хуманитарног карактера - прикупљена средства одлазе удружењу Свратиште за децу

Понедељак 03. јул 2017.

cover image

Дом Културе Студентски град 6. јула од 17:00 до 22:00 организује дружење на које су сви позвани. Плато испред клуба Магистрала у оквиру студентског града је место одржавања добротворне акције и размене различитих ситница, а клупе испред платоа ће бити тезге за излагање. Сви заинтересовани за размену се могу пријавити на мејл organizator@dksg.rs најкасније до 5. јула.


Vintage вашар, размена књига и добротворна акција за Свратиште је одличан начин да се ослободите вишка ствари из куће, а да притоме будете и хумани. Дођите и донесите накит који више не носите, ешарпе за које никада немате одговарајућу комбинацију, малене кутије које стоје на полицама, хаљине које су вам предугачке, преуске сукње, наочаре за сунце које се не слажу са новом бојом косе, ташне које не носите јер су ипак много мале, кошуље које не волите, фармерке чији су џепови премали за све неопходно, дискове које не слушате, књиге које нису из обавезне кућне библиотеке...


Свратиште за децу различтим манифестацијама и акцијама подиже свест о угроженој деци и њиховим породицама. Често организују дешавања хуманитарног карактера и тако прикупљају средства неопходна за функционисање удружења и најнеопходније потребе најмлађих. У Београду су лоцирани на две адресе, а теренски радници обилазе цео Београд и шире и проналазе угрожене којима пружају социјалну, правну и елементарну помоћ.