Art football у Русији 2017 - фузија уметности и фудбала

Српски уметници су на светској манифестацији "Art football" освојили прво место у музичком програму и четврто место у фудбалу

Уторак 13. јун 2017.

cover image

Фудбалско-музички спектакл "Art football" који је одржан од 3. до 12. јуна у Москви донео је четврто место уметничкој репрезентацији Србије у фудбалском такмичењу и прво место у музичком програму. У борби за треће место наша репрезентација је изгубила од домаћина резултатом 3:1 и пропустила прилику да засија бронзаним сјајем. Радост и понос Србије је освојено прво место у музичком делу такмичења које је сјајна екипа освојила након организовања журке. Српска репрезентација је одушевила Москву на почетку светског такмичења концертом који је одржан на стадиону Локомотиве 4. јуна. Концерт који је све одушевио је био одлична увертира за наступ Емира Кустурице и "No smoking orkestra". Екипа која је у складу са правилима састављена од глумаца, музичара и три бивша фудбалера показала импресиван таленат не толико за спорт колико за уметност и музику. Најбољи стрелац репрезентације са постигнута два гола је Данијел Чехранов.


Уметници и спортисти који су бранили боје Србије и који су чинили нашу делегацију на овом догађају су следећи: капитен, глумац Андрија Кузмановић, глумац Александар Радојичић, глумац Виктор Савић, глумац Марко Гиздавић, глумац Никола Глишић, певач Марко Ђуровски, композитор и певач Бранислав Лалић, певач Бојан Васковић, ди-џеј, продуцент и писац Данијел Чехранов, певач и водитељ Милан Митровић, филмски директор Игор Миљковић, ди-џеј и водитељ Павле Удовичић, глумац Милош Петровић, глумац и басиста Лука Табашевић, Владимир Миладиновић из фолклорског ансамбла, музичар и композитор Марко Марић, клавијатуриста и пијаниста Јовица Гиговић, бивши професионални фудбалери Миодраг Анђелковић, Рајко Шарић и Ђорђе Влајић, фризер и шминкер Милош Петровић, Милош Вилотић, Мишко Лалић, доктор Урош Миладиновић, психолог тима Милош Илинчић, Александар Васиљевић, Петар Вукашиновић, тренер Милан Живадиновић, директор тима Емир Кустурица, менаџер тима Владимир Алексић, глумац Милош Биковић, продуцент Макса Ћатовић, глумац Лазар Ђукић, композитор Иван Јевтић, бивши фудбалер и тренер Ниша Савељић, глумац и музичар Иван Јевтовић, Никола Серпак и Мирко Раденовић.


Интернационални фудбалски и музички фестивал "Art football" je креиран и реализиван први пут у Русији, а постао је један од највећих спортско-музичких догађаја у свету са идејом да се шири хуманост и доброта. Заснован је на принципима и филозофији фудбала са циљем да се такмиче познати уметници из разних земаља, не само како би показали спортски таленат, већ да покажу своје уметничке вештине. Српска репрезентација први пут је учествовала 2016. године.