Aktuelna dešavanja

Talenat za ples u centru pažnje

Sreda 16. jan 2019.

cover image

Grad Beograd je do 19. januara domaćin evropskog kupa u umetničkom klizanju "Skate Helena 2019". Ledena dvorana Aleksandar Nikolić - Pionir će ugostiti 360 klizača i klizačica iz celog sveta. Umetničko-sportski događaj koji organizuju Klizački savez Srbije i klizački klub "Helena Pajović" se nalazi u svetskom kalendaru takmičenja.

Dvanaesti po redu evropski kup pored nemerljivog značaja za razvoj i promociju umetničkog klizanja u celoj Srbiji ima i humanitarni karakter. Uobičajena praksa kupovine ulaznica je zamenjena donacijom. Svako ko dođe, umesto plaćanja mesta će zapravo platiti obrok za napušene pse i mačke.

Učesnici internacionalnog takmičenja za sve kategorije će se ocenjivati prema pravilima svetske klizačke federacije. Ukoliko vas ponese fenomenalna fuzija sporta i umetničkih pokreta, odmah nakon završetka kupa produžite na neko od klizališta u Beogradu i testirajte svoje mogućnosti. Možda je pirueta na ledu kao stvorena za vas.

Helena Pajović (1979-2000), srpska klizačica po kojoj takmičenje nosi ime je u toku kratkog života učestvovala tri puta na Svetskim prvenstvu u umetničkom klizanju, dok je boje Jugoslavije dva puta predstavljala na evropskim takmičenjima. Izgubila je život 2000. godine u saobraćajnoj nesreći. Srpska klizačka organizacija od 2001. svake godine organizuje kup u Heleninu čast.


Nastavak plesne avanture je u Dorćol Platz-u. Velika žurka za razgibavanje kukova, pomeranje ramena u ritmu muzike i automatsko podizanje raspoloženja je zakazana za 19. januar od 20:00 do ponoći. Premijerna manifestacija za ples i smeh u 2019. obećava sjajnu atmosferu uz latino, karipske, senzualne i slične, fantastične plesove.