Maraton - Plavi krug oko Ade 2017

Maraton i trka podrške osobama sa dijabetesom sa idejom da se zdrave navike uvedu u svakodnevne aktivnosti

Nedelja 05. nov 2017.

cover image

6. Plavi krug oko Ade se održava 12. novembra sa početkom u 08:00 na Adi Ciganliji, a sportski, edukativni i prateći program će trajati do 18:00. Učešće je potpuno besplatno, a svi koji stignu do cilja dobijaju medalju. Posebne nagrade očekuju takmičare koji osvoje prva tri mesta u muškoj i ženskoj kategoriji maratona.

Obezbeđene su dve okrepne stanice na kojima će volonteri, po zahtevu, učesnicima meriti glikemijski nivo. Maratoncima su obezbeđeni šatori za presvlačenje i čuvanje stvari. Trka podrške je osmišljena za sve rekreativce i poziva sve zainteresovane da dođu i šetanjem, trčanjem ili vožnjom rolera podrže humanitarnu akciju. Vreme i raspored održavanja maratona i trke pogledajte ovde.


"Plavi krug" iz Beograda je organizator sportskog i humanitarnog gradskog dešavanja. Udruženje je osnovano 2010. godine i bavi se uvođenjem zdravih navika u život Beograđana i podstiče dijabetičare da se bave fizičkim aktivnostima. Nastalo je iz "Društva sa borbu protiv šećerne bolesti grada Beograda", a njom rukovode mladi kreativci svesni kompleksne bolesti i svih problema koje ona sa sobom nosi. Osnovni cilj Udruženja je podizanje svesti o posledicama kao i edukacija o kvalitetnijem životu obolelih i njihovih porodica. Kroz manifestacije poput ove, ostvaruje se misija upoznavanja široke javnosti o dijabetesu, a pokretanje raznih inicijativa olakšava život obolelih.