Predstava Izlaženje

Pozorišna predstava na brodu 20/44

Sreda 31. maj 2017.

cover image

Autoironičan osvrt na klabing, odrastanje, elektronsku muziku i socijalno samoubistvo u Beogradu. Predstava je nastala po romanu Barbi Marković. Brod 20/44 je mesto u kome će se predstava održati 1. juna sa početkom u 20:30 i cena karte je 600 dinara.


Likovi iz pozorišne predstave "Izlaženje" predstavljaju sintezu mizantropa iz novele Tomasa Bernharda i stanovnika Beograda kojima je dosadilo kontinuirano ponavljanje istog životnog scenarija. Moderna priča o izlascima, prijateljstvu, očaju i vrtenju u krug. Pokret, ples, govor i muzika su integrisani u predstavu koja se uvek izvodi u noćnom baru ili klubu. Akteri pozorišnog performansa su Milica Stefanović, Jelena Ilić i Irma Milović.

"Izlaženje" se prikazuje u novoj pozorišnoj sezoni. Nastalo je u organizaciji trupe Teatarmaher koji čine Milica Stefanović, Marina Ćetković i Marko Milosavljević. Izvođenje u alternativnim prostorima ostavlja poseban utisak na gledaoce i predstavlja drugačiji vid tradicionalnog umetničkog performansa.


Brod 20/44 je dobro poznata lokacija gradskim klaberima ali i stranim gostima grada. Klub na vodi koji radi tokom cele godine pored uvek posećenih žurki na kojima nastupaju odlični di-džejevi domaćeg i stranog porekla veoma često organizuje kulturno-umetnička dešavanja i pruža podršku mladim talentima. Britanski "Guardian" je upravo ovo mesto svrstao u top 25 klubova u Evropi. Brod sa koga je pogled na Beograd nezaboravan prizor.


POVEZANO