Manifestacija Porodični vikend na Novom Beogradu

Povodom Međunarodnog dana porodice koji se obeležava 15. maja, manifestacija Porodični vikend po prvi put se organizuje na Novom Beogradu

Petak 12. maj 2017.

cover image

Međunarodni dan porodice se premijerno obeležava na teritoriji Opštine Novi Beograd pod nazivom Porodični vikend koji će se održati 13. i 14. maja ispred TC Merkator. Posetioce manifestacije očekuje bogat sadržaj - edukativni programi, predstave, animatori, sportski i društveni poligoni i drugi raznovrsni programi za najmlađe. Tokom trajanja manifestacije biće zatvoren za saobraćaj Bulevar Zorana Đinđića, na potezu od Bulevara umetnosti do ulice Omladinskih brigada.


Porodice iz celog Beograda se pozivaju da prisustvuju događaju tokom vikenda, u periodu od 09 do 19 časova. Očekuje se učešće velikog broja humaniratnih udruženja i organizacija koje će moći da prezentuju svoj rad i aktivnosti kao i da podstaknu na aktivno učestovanje u rešavanju problema za najugroženije porodice.

Međunarodni dan porodice su proglasile Ujedinjene nacije 1993. godine, a u svetu je prvi put obeležen 15. maja 1994. godine pod sloganom da "Dan porodice ne čine stvari već srdačni odnosi roditelja i dece", kao odraz značaja koji međunarodna zajednica pridaje porodici kao osnovnoj jedinici društva. Različitim manifestacijama svake godine se u svim zemljama sveta obeležava ovaj dan.