Сајам књига 2018

Међународни београдски фестивал књига у 63. издању

Понедељак 15. окт 2018.

cover image

Сајам књига под називом "Радост читања" се организује од 21. до 28. октобра на Београдском сајму. Специјални гост је Краљевина Мароко док је Ниш одабран као гостујући град. Уз бројне књиге домаћих и страних аутора, публика свих генерација ће током седам дана трајања сајма у богатом програму упознати књижевност кроз различите активности, промоције и презентације.

Еминентно дешавање за читаву културу југоисточне Европе је уједно и најпосећенији догађај са најдужом традицијом постојања. Међународни београдски сајам књига, 63. по реду, ће на више од 30.000 квадратних метара представити разноврсну литературу из целе Србије и читавог света. Обзиром на статус почасног госта, књижевност из Краљевине Мароко и њени аутори и академски грађани ће бити у центру пажње. Др Абдел Бусуф, Сане Шаири и Тахар Бен Желун ће кроз разговоре приближити свим посетиоцима најзначнија дела из своје земље која је уједно и прва арапска земља гост на Сајму књига.


Овогодишња смотра писаних речи као и сваке године представља јединствену могућност да упознате омиљене ауторе али и критичаре. Питер Брет из Америке, Валтер Уго Маи из Португала, Сантјаго Ронкаљоло из Перуа и Роберт Симонишек из Словеније су само неки од писаца који гостују на едицији 2018.

Српски програм ће бити фокусиран на дијалоге кроз трибине и изложбе који ће обележити важне годишњице. У овој години се обележева 200 година од издавања Вуковог рјечника, 150 година од рођења Михаила Петровића Аласа, 125 година од рођења Милоша Црњанског као и 120 година од рођења јединствене Десанке Максимовић. Истовремено, на сајму ће бити одржани и 49. Сајам образовања и наставних средстава али и Сајам информисања, комуникација и маркетинга "Медиа маркет". За овај велики градски догађај вам није потребна организација са драгим људима. Дођите сами и уживајте у најбољем друштву - књигама.