Правац Калемегдан на Београдски Манифест 2017

Последњи викенд у мају доноси провод за све генерације на Калемегданској тврђави

Среда 17. мај 2017.

cover image

Београдски Манифест је највећи породични фестивал који се организује са циљем да се промовишу манифестације и туристичке дестинације у земљи и региону. У периоду од 26. до 28. маја на Калемегдану преко 60 општина из целе Србије ће представити своју туристичку понуду кроз манифестације од културно-историјског значаја. Улаз је потпуно бесплатан за све посетиоце.

Фестивал је замишљен тако да посетиоци упознају Србију и регион из другачије перспективе. Креативна фузија традиције и забаве на савремен начин доноси најразличитија дешавања на тврђави, а програм је организован за генерације свих узраста. Својим садржајем фестивал првенствено негује породичне вредности и позива најмлађе да дођу у што већем броју. Туризам, култура, здравље, едукативни програми за децу, нега лепоте, модне ревије, уживо наступи најпознатијих уметника, промоције и дегустације чине садржај тродневне квалитетне забаве на Калемегдану. Комплетан програм и активности ће бити распоређене на укупно четири бине и фестивалским штандовима.


Програм који очекује посетиоце је подељен у неколико целина: 

1. VIP MAGIC BOX зона - филмска зона. Биоскоп под отвореним небом који ће приказивати различите филмове.

2. Машта може свашта - дечија зона. Кловнови, аниматори и стручно особље кроз креативно-едукативне радионице ће бити задужени са дружење најмлађих са својим вршњацима са циљем поспешивања маштовитог размишљања.   

3. Гумени град - највећи у Београду са чак три дворца и трамболине. Незабораван провод само за најмлађе.

4. Коњи врани - зона посвећена коњима и коњичком спорту. Љубитељи коња ће уживати у припремљеним тачкама племенитих животиња, док ће најмлађи моћи да се опробају у јахању.

5. Хедонизам јача организам - зона која доноси забаву за љубитеље пабова, поставља се преко 400 места за седење са фасцинантним погледом на ушће двеју река.

6. Свет добре хране - гастрономска зона у којој ће бити представљени специјалитети националне кухиње, традиција очувана вековима коју ће посетиоци моћи да дегустирају. 

7. Адути Србије - зона у којој се представљају туристички потенцијали и културна блага из целе Србије.

8. Стваран свет око нас - зона за промоцију туристичких организација из региона и Европе са аутентичним садржајем.

Као и сваке претходне године, посетиоци ће моћи да уживају у погледу са Београдске тврђаве на велике шарене летеће балоне који само за ову манифестацију стижу из иностранства.