Београдски манифест 2018

Четврти по реду фестивал манифестација, дестинација и дегустација на Калемегдану

Недеља 20. мај 2018.

cover image

Београдски манифест 2018. се одржава од 25. до 27. маја на Београдској твђави. Ово је највећи регионални породични фестивал који промовише атракције града, туризам, културу, лепоту, здравље, забаву за децу и традиционалну гастономију. "Фестивал свих фестивала" има за циљ да окупи читаве породице и пријатеље на једном месту и да свако ужива у својој зони забаве.

Програм овогодишње атрактивне манифестације ће се дешавати на пет бина и је подељен у четрнаест категорија - Адути Србије, Craft & Food land, Традиционал, Вински град, Лименград - машта може свашта, Стваран свет око нас, Плесна ливада, Лети лети, Поново ради биоскоп, Лепота и здравље, Панорама кафе, Коњи врани, Едукација деце о безбедности у саобраћају и Зона намењена највећем каравану у Србији "Изађи ми на теглу" - такмичење у спремању ајвара.


Београђани и гости града ће имати прилике да се забаве уз филмске пројекције, музичке концерте, извођење традиционалних и модерних плесова, да испробају квалитетна вина, занатска пива и укусне специјалитете српске кухиње. Обавезно дођите са децом јер је програм за најмлађе посебно занимљив. Манифест промовише укупну туристичку понуду Србије, а готово свака општина ће на маштовит и креативан начин представити своје културно, историјско и гастрономско богатство. Такође, посетиоцима ће се представити и туристичка понуда европских земаља, дипломатска представништва и амбасаде. 

Београдски манифест 2018. је у знаку кампање "Манифестуј се – свака лименка се рачуна". Друштвено одговорна кампања #manifestujse се реализује испред ТЦ Ушће где се прикупљају лименке за рециклажу, а свака рециклирана лименка доноси поене за освајање награда. Заштитни знак великог градског дешавања за све генерације су велики шарени балони за летење. Разгледање града из корпе балона је невероватан осећај, а овај фестивал је јединствена могућност да уживате у посебном погледу на Београд.