Откривамо: Шта радити у Београду када пада киша

Могућности за квалитетно проведен дан су бројне, одаберите најбољу забаву док влада кишно време

Недеља 19. нов 2017.

cover image

Уместо са устаљеним друштвом, попијте кафу са кнегињом Љубицом. Сјајна монодрама "На кафи код кнегиње Љубице" представља брачну романсу и бројне заплете, проблеме из доба Кнеза Милоша Обреновића и још много тога. Конак кнегиње Љубице Обреновић у центру града је адреса за кафу у другачијем маниру.


Квалитетна музика је увек прави избор. Зимска клупска сезона у Београду обилује одличним журкама и гостовањима познатих извођача. Концертни репертоар не заостаје ни најмање, напротив, овај период нам доноси бројна светска имена на београдске бине. Ако вас киша обесхрабри, будите сами свој ди-џеј и позовите друштво, направите журку и лагану вечеру по сопственом укусу, провод је загарантован.

Када сте последњи пут били у позоришту? Немате кад, све знамо. За ову активност вам није потребно друштво тако да и изговор "немам са ким" пада у воду, тачније кишу. Да ли ћете одабрати алтернативна или класична позоришта, на вама је али свакако издвојите време и уживате у представи.


Сајам књига у Београду се завршио и сигурно сте пазарили ново штиво. Не чекајте топле дане на плажи - књигу у руке, ушушкајте се у мекано ћебе, а киша нека пада колико год жели. Више преферирате седму уметност? Сада је право време за филмски маратон. Нестпљиво се чека премијера филма "Star Wars: Последњи џедаји" заказана за 13. децембар, а кишно време је одличан изговор да се дистанцирате од спољног света и препустите филмској магији.


Шетајте. Нећете порасти, нажалост, али ћете избацити негативну енергију и прочистити мисли. Уведите ово као нову навику и цените време издвојено само за себе. Можете да позовете и драгу особу да вам се придружи, заједничка активност више учвршћује однос. 

Одлазак у escape room је најпопуларнији вид активне забаве у Београду али и целом свету. Друштвена игра у којој за 60 минута морате да решите задатке, пронађете излаз и откријете велике мистерије захтева концентрацију, интелигенцију и тимски дух. Изазов за најхрабрије се одвија у посебним собама, сами бирате да ли желите да посетите "Кафану Југославија", постанете "Robin Hood и Voodoo Tales", откријете "Теслин генијални ум" или је "Агент 00X" оно што вас покреће. Активирањем паник тастера моћете прекинути игру у сваком тренутку. У центру града се налазе две одличне зоне оваквог провода - EscapeMania и Adrenalin Escape Rooms.


Научници су недавно дошли до невероватног открића. Наиме, тема истраживања је била како што мање покиснути на киши, а открили су следеће - трчите што брже до првог заклона. Захваљујући новом податку, сада су нам многе ствари јасније. Шалу на страну, мање ћете покиснути, тврди италијански физичар Франко Бочи, ако трчите окренути леђима ветру, а фигура човека игра кључну улогу.