Маратон - Плави круг око Аде 2017

Маратон и трка подршке особама са дијабетесом са идејом да се здраве навике уведу у свакодневне активности

Недеља 05. нов 2017.

cover image

6. Плави круг око Аде се одржава 12. новембра са почетком у 08:00 на Ади Циганлији, а спортски, едукативни и пратећи програм ће трајати до 18:00. Учешће је потпуно бесплатно, а сви који стигну до циља добијају медаљу. Посебне награде очекују такмичаре који освоје прва три места у мушкој и женској категорији маратона.

Обезбеђене су две окрепне станице на којима ће волонтери, по захтеву, учесницима мерити гликемијски ниво. Маратонцима су обезбеђени шатори за пресвлачење и чување ствари. Трка подршке је осмишљена за све рекреативце и позива све заинтересоване да дођу и шетањем, трчањем или вожњом ролера подрже хуманитарну акцију. Време и распоред одржавања маратона и трке погледајте овде.


"Плави круг" из Београда је организатор спортског и хуманитарног градског дешавања. Удружење је основано 2010. године и бави се увођењем здравих навика у живот Београђана и подстиче дијабетичаре да се баве физичким активностима. Настало је из "Друштва са борбу против шећерне болести града Београда", а њом руководе млади креативци свесни комплексне болести и свих проблема које она са собом носи. Основни циљ Удружења је подизање свести о последицама као и едукација о квалитетнијем животу оболелих и њихових породица. Кроз манифестације попут ове, остварује се мисија упознавања широке јавности о дијабетесу, а покретање разних иницијатива олакшава живот оболелих.