Бенд Интерпол у Београду

Најпопуларнији представници њујоршке рок сцене од свих градова у региону су одабрали једино Београд за наступ у оквиру светске турнеје

Уторак 08. авг 2017.

cover image

Аутентчни репрезенти алт-рок музике из Њујорка, бенд Интерпол, наступа 13. августа у рову испод Војног музеја на Калемегдану у оквиру светске турнеје "Turn On The Bright Lights Anniversary Тour". Улазнице за концерт су доступне по цени од 1.790 динара на свим продајним местима Eventim мреже.

Групу су 1997. године створили Daniel Kessler, Carlos Dengler, Greg Drudy и Paul Banks. Након само три године постојања, Грег напушта друштво и на његово место долази Sam Fogarino. Важан преокрет у каријери долази са потписивањем уговора за издавачку кућу "Matador Records" 2002. године која издаје први албум "Turn on the Bright Lights". Премијерно студијско издање је наишло на одличне критике и велику слушаност па је до сада продато у више од милион примерака. Музика са тог албума се сматра најбољим дискографским остварењем овог бенда, а чињенице које говоре у прилог су да се албум нашао на првом месту Pitchfork Media Top 50 Албума и на десетој позицији годишње листе албума NME магазина.


Интерпол наставља успешан низ и објављује албум "Antics" 2004. године, "Our Love to Admire" 2007. године, следи "Interpol" 2010. године који је и последњи за члана Карлоса Денглера, а 2014. године излази албум "El Pintor". Бенд најављује нови албум за следећу годину, поново под етикетом "Matador Records" који се увелико спрема у паузама између концерата.


Музички трио који чине Pol Banks (гитара, вокал), Daniel Kessler (гитара) и Sam Fogarino (бубњеви) је овог лета кренуо на велику турнеју која обележава 15 година од издавања првог албума. Бројна публика из овог дела Европе ће моћи једино у Београду да чује уживо хитове попут Untitled, PDA, Obsticle 1, Say Hello To The Angels и остале са издања које је овим момцима донело планетарни успех и популарност.