Представа Излажење

Позоришна представа на броду 20/44

Среда 31. мај 2017.

cover image

Аутоироничан осврт на клабинг, одрастање, електронску музику и социјално самоубиство у Београду. Представа је настала по роману Барби Марковић. Брод 20/44 је место у коме ће се представа одржати 1. јуна са почетком у 20:30 и цена карте је 600 динара.


Ликови из позоришне представе "Излажење" представљају синтезу мизантропа из новеле Томаса Бернхарда и становника Београда којима је досадило континуирано понављање истог животног сценарија. Модерна прича о изласцима, пријатељству, очају и вртењу у круг. Покрет, плес, говор и музика су интегрисани у представу која се увек изводи у ноћном бару или клубу. Актери позоришног перформанса су Милица Стефановић, Јелена Илић и Ирма Миловић.

"Излажење" се приказује у новој позоришној сезони. Настало је у организацији трупе Театармахер који чине Милица Стефановић, Марина Ћетковић и Марко Милосављевић. Извођење у алтернативним просторима оставља посебан утисак на гледаоце и представља другачији вид традиционалног уметничког перформанса.


Брод 20/44 је добро позната локација градским клаберима али и страним гостима града. Клуб на води који ради током целе године поред увек посећених журки на којима наступају одлични ди-џејеви домаћег и страног порекла веома често организује културно-уметничка дешавања и пружа подршку младим талентима. Британски "Guardian" је управо ово место сврстао у топ 25 клубова у Европи. Брод са кога је поглед на Београд незабораван призор.


ПОВЕЗАНО