Пролеће у Београду 2019

Чекање се исплатило! Најзанимљивије годишње доба је коначно стигло у град

Петак 22. мар 2019.

cover image

Пролеће је почело 20. марта тачно у 22:58 и трајаће све до 21. јуна када званично почиње лето 2019. У ноћи између 30. и 31. марта се прелази на летње рачунање времена и тада ће се казаљке на сату померити за један сат унапред. Једино се они са алергијама не радују новом годишњем добу. За све остале почиње права фешта.

Пролеће у Београду је разлог за гужву у парковима, градским шумама и свугде где је могуће бити са природом на ти. Истовремено, трка за најбоље место у угоститељским баштама постаје озбиљан спорт. Бројни су туристи који ће овог пролећа доћи да упознају и град и становнике града. Сада, када више нема снега и леденог времена све се чини лакше. И боље.

Пролеће једнако Ускрс. Православни верници ће Ускрс 2019 прославити 28. априла. Вест коју сви запослени чекају су нерадни дани у априлу. Због једног од највећих верских празника се неће радити од 26. до 29. априла.


Пролеће је период сређивања. Живота, гардеробе, лоших навика. Пре него што се баците на естетска реновирања, обратите пажњу на сопствену унутрашњост. Покрените се. Активирајте мишиће. И лагана шетња се рачуна. Читав свет ће доћи у престоницу Србије 14. априла, а разлог је 32. Београдски маратон. Уз мало припреме, ето вас на насловним странама међу учесницима Трке задовољства. Здравље рачуна сваки корак.

Пролеће је веома важно доба за Београд. Богатим програмом за све генерације ће се од 16. до 19. априла обележити Дани Београда, манифестација која датира од 2003. Садржај ће бити потпуно бесплатан, а у понуда ће обухватити апсолутно сва интересовања. Биће и свечано и забавно. Типично београдски.

Пролеће доноси још више градских догађаја. Сваки дан у Београду ће током целе сезоне бити савршен. Концерти, представе, радионице, изложбе, спортске манифестације, туристичке шетње и све што можете да замислите је на корак од вас. Уз добро расположење су неопходне тачне информације о дешавањима. Сада када знате шта све можете, једино је питање да ли хоћете. Не дозволите пролећном умору да вас победи.