Дешавања којa једва чекамо

Манифестације о којима пише и прича цео свет само што нису почеле. Са великим нестрпљењем ишечкујемо почетак централних догађаја у граду

Субота 23. феб 2019.

cover image

Ова зима се поприлично одужила. Можда је снег могао још који дан да пада и учини Београд заиста белим градом. Ветар је свакако могао мање да дува. Добро је осврнути се на недавне тренутке али је много боље гледати унапред. Још мало и комплетна зимска опрема одлази на заслужени одмор. У том раскораку, догодиће се велике, познате, одличне, чувене 3 манифестације. Ево по чему ће се памтити март 2019 у Београду.

Први по реду стиже "Guitar Art Festival" и то не било који већ јубиларни 20. Перфектни концерти, разноврсна тамичења, мајсторске радионице, презентације и предавања ће трајати од 12. до 17. марта на неколико локација, а највећи део овогодишњег програма ће бити одржан у Комбанк дворани. "Applause" је назив специјалног издања и читајући имена извођача, заслужује громогласан пљесак рукама. И руке али и сваки део тела ће бити ангажован на концертним вечерима. Још само мало и стиже читав репертоар са тачном сатницом.

Градска, а светска манифестација која се не пропушта је легендарни Сајам аутомобила. На Београдском сајму, од 22. до 31. марта ће бити организован 54. Међународни салон аутомобила и 13. Међународни сајам мотоцикала. Готово сви произвођачи двоточкаша, четвороточкаша али и великих "машина" ће бити на располагању истинским фановима вожње, радозналим посматрачима и озбиљним купцима. Сајамски попусти, атрактивне акције и још атрактивније хостесе, тест вожње, наградне игре и још много тога ће обележити за возаче омиљену смотру у граду.


Наставак спектакла у Београду је загарантован на 16. Београдском фестивалу игре. Од 22. марта до 12. априла у иделаним просторима за овај уметнички али и визуелно-сценски шоу - Атеље 212, Југословенско драмско позориште, Сава центар, Београдско драмско позориште, Позориште на Теразијама и Мадленианум ће бити презентован аутентичан програм. Под слоганом "Емоције" ће наступити 16 трупа из једанаест земаља. Осим у Београду, фестивал ће се упоредо одржавати и у Новом Саду и Вршцу. Биће емотивно, фасцинатно и невероватно занимљиво.