Актуелна дешавања

Таленат за плес у центру пажње

Среда 16. јан 2019.

cover image

Град Београд је до 19. јануара домаћин европског купа у уметничком клизању "Skate Helena 2019". Ледена дворана Александар Николић - Пионир ће угостити 360 клизача и клизачица из целог света. Уметничко-спортски догађај који организују Клизачки савез Србије и клизачки клуб "Хелена Пајовић" се налази у светском календару такмичења.

Дванаести по реду европски куп поред немерљивог значаја за развој и промоцију уметничког клизања у целој Србији има и хуманитарни карактер. Уобичајена пракса куповине улазница је замењена донацијом. Свако ко дође, уместо плаћања места ће заправо платити оброк за напушене псе и мачке.

Учесници интернационалног такмичења за све категорије ће се оцењивати према правилима светске клизачке федерације. Уколико вас понесе феноменална фузија спорта и уметничких покрета, одмах након завршетка купа продужите на неко од клизалишта у Београду и тестирајте своје могућности. Можда је пируета на леду као створена за вас.

Хелена Пајовић (1979-2000), српска клизачица по којој такмичење носи име је у току кратког живота учествовала три пута на Светским првенству у уметничком клизању, док је боје Југославије два пута представљала на европским такмичењима. Изгубила је живот 2000. године у саобраћајној несрећи. Српска клизачка организација од 2001. сваке године организује куп у Хеленину част.


Наставак плесне авантуре је у Дорћол Platz-у. Велика журка за разгибавање кукова, померање рамена у ритму музике и аутоматско подизање расположења је заказана за 19. јануар од 20:00 до поноћи. Премијерна манифестација за плес и смех у 2019. обећава сјајну атмосферу уз латино, карипске, сензуалне и сличне, фантастичне плесове.