Шта ради витез у 21. веку у Београду

Хероји, добродошли у Витешки парк на Ушћу и вожњу бродом Славјана

Субота 26. мај 2018.

cover image

Хајде да се присетимо свих оних бајки о принцезама и витезовима. Победа доброг над злим, гомила препрека, забрањене љубави, част, поштење, вештина, снага и лепота. Утопљени у брзи савремени начин живота, заборављамо на врлине које носимо у свом ДНК. Није тешко бити витез чак и у данашње време.

Додуше, аждаје сада имају другачију форму, а принцезе веће стандарде и захтеве, али ми још верујемо да љубав побеђује. Изазов, туристичка атракција, пут у прошлост – смештени су у новоизграђени Београдски витешки парк на Ушћу. Заједничким снагама удружења Српски витезови и Руски богатири осмислили су за све генерације овај тематски парк где се можете опробати у витешким вештинама као што су бацање копља, секира и буздована или испробати неке од справа за опсаду градова. Чак можете да учествујете и у витешком десетобоју.


Одважне победнике очекује бесплатна вожња бродом Славјана. Уколико вам херојство није друго име, ипак можете да се укрцате на посебан брод. Свиборци ће вам на овој бродској тури приредити незаборавну пловидбу београдским рекама. Славјана је реплика руског брода коришћеног за војне походе пре хиљаду година. Аутентичност је загарантована, још само да ви своју принцезу изведете из шопинг центра.