Представљамо: Шон Пол

Хип хоп, реге, певање, продукција - баш све овој светској звезди иде од руке

Среда 16. мај 2018.

cover image

Најуспешнији имају много добрих разлога за понос али само један музичар је "окренуо" целу планету у Get busy расположење. Много више од песме је истоимени хит који и данас појачамо када се појави у медијима. Није ни мала ствар када Beyonce, Snoop Dogg, Rihanna, Sia, David Guetta и многи други кажу да на позив за сарадњу.

Шон Пол је име које асоцира на добру музику. Другачији глас, ритам који се памти на прво слушање и посебан таленат за продукцију су неколико пута освојили престижне "Греми" награде, "MTV Music Awards" и бројна признања. Таман када се учини да велики таленат који привлачи огромну пажњу и милионе на рачуну нема више шта да понуди, појави се нова ствар која обележи читав један период.

Sean Paul Henriques је рођен 9. јануара 1973. на Јамајци. У музичкој индустрији познат од 2000. године али је статус светске звезде стекао 2002. са издавањем албума "Dutty Rock" на коме су објављене сада чувене песме "Get Busy" и "Gimmie the Light". Већ за деби албум је био потпуно спреман јер га је музика привлачила још у факултетским данима. Желео је да се бави менаџментом у хотелијерству, међутим, током деведесетих, магија плоча је учинила своје и одвела га  на ди-џеј пулт уместо на рецепцију.


Први Јамајканац који је наступао у Казахстану је забележио гостовања у више од 100 земаља широм света. Посебно је посвећен наступима уживо јер тада показује своје знање без филтера. Музика коју ствара је фузија реге, edm, dancehall, afrobeat, латино и поп жанрова. Једнако је цењен у Америци и Јапану, а Европу је дефинитвно придобио 2014. када је представио дует са Енрикеом Иглесиасом. Чувени "Bailando" је освојио прво место по слушаности у чак 33 земље. Без обзира на успех широких географских размера, изузетно поштује своје колеге са Јамајке и редовно сарађује са њима.