Топ 3 књиге - пролеће 2018

Шта читати у парку на првим зрацима сунца

Субота 14. апр 2018.

cover image

Ново годишње доба са собом доноси и нову енергију. Сви су пожелели сунце. Искрадање с посла због кафе у сунчаној башти или инстант кување ручка викендом су уобичајени у овом периоду. Све за дужи боравак на сунцу. Када је друштво заузето, породица у свом фазону, књига је увек ту. Једино слободно и увек паметно друштво никада не окреће леђа. У складу са пролећним иновацијама, сада се читају најсвежија издања.

1. Водич кроз љубавну историју Београда - Ненад Новак Стефановић

Ако вам је за шетњу потребна мотивација, ова књига је права. Од корице до корице стале су неиспричане приче о историји Београда, љубавне афере ослобођене сувишног "лепљивог" садржаја - волели се и били срећни до краја живота, важне информације о зградама поред којих пролазимо сваки дан. Зачињено мистеријом и конкретном поентом, садржај се сам наметнуо као "must have" додатак сваке торбе.


2. Не дај ми никада да одем - Казуро Ишигуро

Добитник Нобелове награде за књижевност 2017. увек има најмање један актуелан наслов. Ово није ново издање али јесте за сваку препоруку. Књига је доживела екранизацију и побрала одличне критике. Магазин "Тајмс" ју је прогласио за најбољи роман у 2005. Заузела је место и на листи најзначајнијих дела на енглеском језику у периоду од 1923. до 2005. године. Ишигуро од реалног живота и сасвим обичних људи креира садржај који се преводи на 40 језика. У овом роману радња се одвија у једном школском интернату али тема нису оцене и добро владање. Прича која мора да се прочита.

3. Госпођица Шанел - К. В. Гортнер

Икона женског стила, храбра бунтовница против наметнутних правила игре и још много тога је легендарна Коко. Таман у сезони нових трендова и стилова, ова књига, осим што је занимљива за читање, подстиче на креативно размишљање. Нећете добити одговор на то шта носити у овом периоду али ако пажљиво читате, открићете шта се крије у животној причи истинске револуционарке. Хероина која је оставила неизбрисив траг.