Франческо Тристано отвара Комбанк дворану

Бивши Дом синдиката у потпуно новом издању. Ново име и модеран изглед али традиција одличне градске забаве се наставља

Недеља 22. апр 2018.

cover image

Дворана Дома синдиката од 27. априла постаје Комбанк дворана. Култно место на Тргу Николе Пашића је добило нови визуелни идентитет, модернизован и прилагођен најновијим светским стандардима. Реконструкција Дома синдиката је почела у јулу 2017. године, а десет месеци и 4.5 милиона евра касније, Београд добија потуно нови простор за различите намене.

Популарно место за љубитеље филмова, концерата и сајмова је претворено у мултифункционални простор са најмодернијом концертном, позоришном, конгресном и фестивалском двораном, пет биоскопских сала са укупним капацитетом од 1.900 гледалаца, са великим холом и ВР зоном, кафеом, дечјим забавно-едукативним центром, прес центром и џез баром.


Свечано отварање, сада Комбанк дворане, је 27. априла у 20:00, а част да "начне" концертну сезону имаће Франческо Тристано, познати пијаниста класичне и електронске музике. Тристано наступа са Симфонијским оркестром РТС-а на челу са маестром Бојаном Суђићем.

Тристано је познат као специјалиста барокне и савремене музике, али је врло лако упловио у техно свет и представља једног од најоригиналнијих електронских музичара своје генерације. У клубовима у којима наступа је увек гужва, а тако је и у концертним дворанама. Комбинујући епохе и стилове, намерно изазивајући "сударе", Тристано не поштује правила. Зато ће и концерт у новом простору са познатом симфонијском гардом РТС-а бити непоновљив догађај.