Скривени ресторани у Београду

Оазе врхунског хедонизма у главним градским зонама

Петак 26. јан 2018.

cover image

Постоје тренуци када је изолација од градске гужве преко потребна. Није сваки дан за шетњу Кнез Михаиловом улицом или крстарење колима по Тргу Славија. Жеља за боравком у ресторанима на мирнијим локацијама доводи до посебног доживљаја. Одвојеност од буке пружа мир, ослобађа од "утегнутих" разговора и креира пријатан осећај. Немојте остајати код куће када вас ухвати овакво расположење већ резервишите место за себе у овим ресторанима.

1. Звездара Театар

Угоститељство у уметничкој форми. Овде можете да се сакријете од радозналих погледа пролазника, а да вам друштво праве истакнути уметници чије фотографије красе зидове целог простора. Ентеријер у тамнијим бојама је идеалан за камуфлажу када не блистате у пуном сјају. Уколико вам ни расположење није на максимуму, широка понуда специјалитета и више од сто вина ће вратити осмех на лице.


2. Ћирилица

Пратите инструкције за навигацију и веома једноставно ћете пронаћи фантастичан ресторан. Налази се близу Штарк арене на Новом Београду. Сакривен међу зградама, представља идеално место када су главне теме разговора важни преговори или састанак са људима које стварно желите да чујете. Имаћете утисак да сте дошли у традиционалну српску кућу која је прихватила савремене трендове. Чари домаће кухиње под утицајем модерног доба. Одличан спој.

3. Траг

Заувек заводљив Дорћол има савршено место за дистанцирање од ужурбаног начина живота. Ресторан Траг је права мера опуштања и квалитетно потрошеног времена. Естетика ентеријера и понуда хране и пића имају моћ да успоре време и у први план ставе управо вас. Надомак најпознатијих градских атракција у улици која није обележена као позната, постоји место у коме се свако осећа као код куће. Уколико промените план и одлучите да се вратите међу бројне шетаче у центру града, само пар корака вас дели од најпосећенијих зона у Београду.