Фестивал Dev9t у Београду 2017

Трећи по реду фестивал који уметницима омогућава потпуну слободу у креативном стваралаштву

Уторак 06. јун 2017.

cover image

Фестивал Dev9t се ове године одржава од 9. до 17. јуна, а тема је "Светлост и сенке". Стара Циглана - Клуб љубитеља тешке индустрије је место одржавања трећег по реду културног догађаја у Београду. Креативни и уметнички настројени ствараоци из свих области ће посетиоцима приказати уметност која се ствара у тренутку, на лицу места, као и разне изложбе, перформансе и радионице. Концерти и журке које ће се организовати су неизоставни облик стварања уметности које оваква манифестација пажљиво негује.


Стара Циглана ће током девет дана у јуну бити дом љубитељима културолошких дешавања у Београду. Организатори најављују још богатији садржај овог уникатног фестивала. Изложбе графита, јога радионица, радионица за дизајнирање ритма, секција посвећена цртању и скицирању модела, радионица креативног писања, радионица за кастинг испред камера за децу и одрасле, креирање хекланих наруквица, радионица керамике, дечја интерактивна радионица прављења покретних играчака, радионица о графитима кроз призму историје уметности, радионица сито штампе, трка колица (троколица), драмска радионица "Играње", pole dance радионица за почетнике и још много тога очекује посетиоце фестивала. Такође, јога за будуће маме, радионица "Нађи ме у бојама" намењена одраслима који желе да раде на повезивању са дететом у себи где се кроз причу, покрет, глас и боје изражавају своја осећања али и радионица "Осветли своје сенке" су на програму трећег по реду фестивала.


Манифестација Dev9t се бори за опстанак културе јер је она природни хабитат свих бића. Уколико се не очува, људи ће се претворити у угрожену врсту несвесну свог постојања. Оваквав концепт пружа уметницима место на коме имају потпуну слободу да буду то што јесу и да стварају како желе. Циљ је да током наредних година Dev9t из уметничке колоније прерасте у водећу платформу за умрежавање уметника са организаторима разних догађаја, публиком и комерцијалним спонзорима.


ПОВЕЗАНО