10. Јапанизам Фестивал

Дом омладине Београда и Друштво за промоцију јапанске поп културе организују јубиларни фестивал посвећен модерној јапанској култури

Четвртак 22. јун 2017.

cover image

У периоду од 22. до 25. јуна у Дому омладине Београда се одржава 10. Јапанизам Фестивал. Конвенција ће се одржати на оба спрата Дома омладине, а током четири дана трајања посетиоци ће имати прилике да присуствују веома богатом програму. Тема је прослава јубилеја па се организују трибине посвећене осврту на десет година организовања Јапанизма.

Конвенцију организује Сакурабана, Друштво за промоцију јапанске поп културе и сродних облика гиковштине у сарадњи са Домом омладине Београда и амбасадом Јапана у Републици Србији.


Јубиларно издање ће обележити бројне трибине, радионице, предавања, пројекције филмова, VIP журка, друштвене и видео игре, продајни сајам и изложбе радова од којих ће најбољи бити награђени. Фестивал ће и ове године затворити косплеј такмичење. Специјални гости из региона и далеких дестинација су најавили долазак у већем броју него претходних година.


Друштво Сакурабана су основали љубитељи аниме, манге, јапанске музике, филма и културе уопште. Разлог оснивања је повезивање домаће популације са модерном културом која стиже из Азије у виду стрипова, анимираних филмова, косплеја, видео игара, моде, музике и других сфера. Примарни циљеви друштва су промоција јапанске популарне културе, организација конвенције Јапанизам, организација конвенције ChibiCon, окупљање и упознавање појединаца који су заинтересовани за јапанску културу.


ПОВЕЗАНО