Манифестација Породични викенд на Новом Београду

Поводом Међународног дана породице који се обележава 15. маја, манифестација Породични викенд по први пут се организује на Новом Београду

Петак 12. мај 2017.

cover image

Међународни дан породице се премијерно обележава на територији Општине Нови Београд под називом Породични викенд који ће се одржати 13. и 14. маја испред ТЦ Меркатор. Посетиоце манифестације очекује богат садржај - едукативни програми, представе, аниматори, спортски и друштвени полигони и други разноврсни програми за најмлађе. Током трајања манифестације биће затворен за саобраћај Булевар Зорана Ђинђића, на потезу од Булевара уметности до улице Омладинских бригада.


Породице из целог Београда се позивају да присуствују догађају током викенда, у периоду од 09 до 19 часова. Очекује се учешће великог броја хуманиратних удружења и организација које ће моћи да презентују свој рад и активности као и да подстакну на активно учестовање у решавању проблема за најугроженије породице.

Међународни дан породице су прогласиле Уједињене нације 1993. године, а у свету је први пут обележен 15. маја 1994. године под слоганом да "Дан породице не чине ствари већ срдачни односи родитеља и деце", као одраз значаја који међународна заједница придаје породици као основној јединици друштва. Различитим манифестацијама сваке године се у свим земљама света обележава овај дан.