Karneval brodova 2018

Vreme je za atraktivnu gradsku feštu. Siđi do reke!

Nedelja 19. avg 2018.

cover image

Leto, Beograd i reke. Na rekama brodovi, čamci, gliseri. Dobro raspoloženje, pesma i vatromet – pravi karneval. I upravo tako, 14. Beogradski karneval brodova održaće se u subotu, 25. avgusta, na Sava promenadi, od Brankovog mosta do mosta Gazela.

Ova tradicionalna gradska manifestacija počinje u 16:30 defileom Policijskog orkestra i nastupima mažoretkinja iz Bele Crkve i maskotama "Art maslačak". Od 17:00 binu zauzimaju Dečji kulturni centar Beograda, Leontina Vukomanović, Bojana Stamenov i hor "Čarolija". Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda će svečano otvoriti festival brodova 2018. tačno u 17:30.

Centralni događaj, karneval brodova počinje u 18:00, a revijalni defile će trajati do 19:30. Svi koji žele da provozaju svoje plovne objekte u okviru manifestacije je potrebno da se prijave na mejl adresu mgrce@tob.rs ili putem telefona: +381 62 8852243, a najkasnije do četvrtka, 23. avugsta.


Nakon završetka festivalske vožnje, kvalitetan program se nastavlja na centralnoj bini. Operski pevač Narodnog pozorišta će izvesti deo "Opere na vodi". Zabava će se nastaviti uz talentovane plesne parove iz gradskih plesnih škola koji će plesati tango, Mikser bend i gitarski trio "Balkanske žice". Nakon dodele nagrade za najbolje dekorisano plovilo sledi vatromet, a nastup benda The Bestbeat - Beatles tribute band će obeležiti kraj karnevala brodova.

Program uključuje i prateći, kulturno-zabavni program na obali za sve Beograđane i njihove goste koji ne propuštaju autentično gradsko dešavanje. Kvalitetna muzika i zabava uz reku će dodatno obogatiti sasvim posebnu subotu u Beogradu. Savski gusari i sirene su spremne, a posetiocima ostaje da pripreme kamere i fotoaparate i ovekoveče ovaj jedinstveni rečni karneval.